Om Blicher Fuglsang

Historien bag Blicher Fuglsang

Blicher Fuglsang er et dansk smykkebrand etableret i 2002. Designernes ambition har fra starten været, at skabe smykker, der forener det kunstneriske formsprog med det mere klassiske guldsmedefag.

Vores smykker er solgt gennem guldsmedde sdiste 20 år. Det bliver de stadig – og det er en garanti for kvaliteten på smykkerne. Vi har vores værksted på Fyn, hvor de to designere Gitte Fuglsang og Tom Blicher arbejder.

Tom er af en "guldsmedefamilie" og både Tom og Gitte er kunstnere med et stort kreativt, skabende sind, hvilket der kommer de mest fantastiske former ud af og så er de i øvrigt gift. Begge inspireres af naturen og oftest hentes inspiration ude i den store verden, hvor specielt Spanien har en stor plads i deres hjerter.

Blicher Fuglsangs smykker sælges i guldsmede landet over, via web, homeshopping arrangementer samt egne arrangementer rundt om i landet. Vi har valgt en model, der gør det muligt at få kvalitetssmykker i ægte metaller til yderst fornuftige priser.

Blicher Fuglsang smykker er ikke bare smykker – det er kunstværker – med masser af historie og personlighed.

Blicher Fuglsang er din garanti for det gode design, den uovertrufne håndværksmæssige kvalitet og et smykke fuld af karakter og personlighed.

Vi sælger design og livsstil, og vores mål er hele tiden at have fokus på kunderne. Vi håber at have vakt din interesse, og glæder os til at byde dig velkommen i vores univers!

 

Gitte Fuglsang
Tom Blicher

 

Gitte Fuglsang

Smykkedesigner Gitte Fuglsang har stor fascination af den skabende proces. Dét at kunne forvandle "kaos" til orden driver hende til at arbejde med formsproget i de ægte metallers verden.

Grundlæggende handler smykkedesign for Gitte om det skulpturelle udtryk.

For hende er smykkerne ikke kun smykker, men små skulpturer.

"At materialisere kreative tanker og ideer til noget smukt er så livsbekræftende", udtaler Gitte.

Med en fortid inden for psykologi og pædagogik stod det ikke skrevet i stjernerne,  at Gitte Fuglsang en dag ville kunne leve af sine smykkedesigns.

Der har dog altid været en kreativ side, og Gitte har arbejdet i flere retninger bla. med maleri og skulptur.

 

 

 

Tom Blicher

Guldsmed Tom Blicher har beskæftiget sig kreativt med formgivning, siden han var 16 år, og med en solid faglig ballast som guldsmed, forener han det klassiske håndværk med en kunstnerisk og innovativ tilgang til formgivningen.

Tom Blichers kunstneriske åre har gennem tiden fundet mange forskellige udtryksformer. For ham er det nemlig skabelsesprocessen, der er interessant, og i begyndelsen af sin karriere udfoldede han sig eksperimenterende i smykkekunstens verden, hvor hans avantgarde designs nød stor succes på udstillingsscener blandt smykkernes haute couture.

Fortiden med de skulpturelle og avantgarde former fornægter sig heller ikke i dag, hvor Toms kunstneriske talent og faglige dygtighed stadig giver sig udtryk i karakteristiske smykker.

Foruden at have modtaget Formland Prisen for smykket ”samleringen”, har han stået bag udførelsen af en broche til Dronning Margrethe, som blev givet hende i gave fra Ærø i anledning af hendes besøg på øen.
 

Modtag nyheder, tips og trends før alle andre