Engleprisen

Kærlighed til mennesker er nerven i Blicher Fuglsang

Som familie bag Blicher Fuglsang har vi en stor taknemmelighed over at få lov til at leve vores drøm. Men samtidig inspirerer det også til at give noget ”tilbage” og i takt med at vores succes med Blicher Fuglsang vokser vil vi løbende igangsætte initiativer hvis formål er at glæde andre. For 10. år i træk uddeler vi 10 englesmykker og som noget nyt hjælper vi 10 udsatte familier i Holbæk til en lidt bedre juleaften.

LÆS OM VINDERNE NEDENFOR 

Kender du en ildsjæl, der fortjener anerkendelse for hendes indsats?

Blicher Fuglsang vil for 10. år i træk uddele 10 smukke skytsengle!

Hos Blicher Fuglsang elsker vi ikke bare smykker, vi elsker mennesker!
Derfor ser vi også hvert år frem til at uddele vores engel halssmykke til 10 helt unikke kvinder. Kender du en ildsjæl, der fortjener anerkendelse for sin indsats? Så vil Blicher Fuglsang hjælpe!

Vi vil igen uddele 10 smukke engle-smykker til kvinder, der i det daglige gør en særlig indsats for at hjælpe andre. Smykkerne er tiltænkt kvinden, der i dagens travle hverdag, ikke har glemt at give af sig selv til andre – og hvis utrættelige engagement og arbejde fortjener påskønnelse. Vinderne vælger selv om englesmykket skal være i sølv, sølv belagt med 18 karat guld, i sortoxideret sølv eller i sølv belagt med rosaguld.

Vi lever i en tid, der er kendetegnet ved individualisme, travlhed, stress og jag, og alligevel findes de mennesker, der lyser op som små engle i mange menneskers hverdag. Vi vil med englen gerne fejre nærværet og uselviskheden blandt mennesker.  Englen fra Blicher Fuglsang skal ses som en lille påskønnelse af ildsjælens arbejde.

Hvorfor en Engel? Fordi den er et fint symbol på kærlighed, venskab, tryghed og evighed. Og detaljen med hjertet er naturligvis en ekstra hyldest til kærligheden.

Kender du en af disse hverdags engle? Hvis du gør, så skriv din historie som et opslag på vores FaceBook side, på Instagram eller send en email på sales@blicherfuglsang.dk Del gerne med alle dem du kender, så vi får fat i en masse spændende ildsjæle. 

Fristen for at indstille personer til engle prisen er torsdag d. 31.marts

Vindere af Engleprisen er valgt

Så har vi læst og vurderet alle de helt fantastiske historier om unikke kvinder der i hverdagen gør en forskel i deres arbejde for og med andre mennesker.

Det har været rigtig svært at vælge imellem de mange helt unikke og fantastiske ildsjæle. Men hvor er det skønt at læse at der er så mange mennesker, som gør en masse for andre helt uden at kræve noget retur. Hvor skal vi alle huske at værdsætte dem og deres store arbejde uagtet om du modtager en engel eller ej.

Her kommer listen over de kvinder som vi har valgt til at modtage Engleprisen 2021 fra Blicher Fuglsang. Listen er i vilkårlig rækkefølge. Hver af de skønne kvinder vil modtage en skytsengel samt en hilsen med den historie de er indstillet på. Samtidig giver vi den der har indstillet, mulighed for selv at overrække smykket til vinderen. Og kunne vi få lov til at være med på sidelinjen (med et foto) vil det glæde her på værkstedet.

Tak for jer alle sammen og tak til alle jer der har brugt kræfter og tanker på at fortælle os om jeres favorit ildsjæle. Historierne er hver og en rørende og dem gemmer vi.

Hver af dem der har indstillet en vinder bliver kontaktet i dag for en aftale om det praktiske og for valg af engel.

Kh Malene, ejer og designer Blicher Fuglsang

 

Vindere:

Lisbeth

Marie Klint Martinsen

Randi Tang Nielsen

Marianne Pedersen

Marianne Pedersens søster

Lene Marie Kristensen

Susanne Arent Klepner

Vivian Eisvang

Pernille Karup

Se historierne nedenfor

Vinder nr. 1: Lisbeth

Indstillet af: Marianne Thycosen

Email: bettepjok@live.dk

Kære Jer.

Jeg vil gerne fortælle Jer om Lisbeth.

Lisbeth er min skønne kollega på Onkologisk afdeling på OUH. Hun er 60 år og er en fantastisk sygeplejerske og kollega. Hun sætter altid patienterne først og reagerer på deres mindste behov. Hun bruger ikke bare sin mangeårige erfaring i mødet med vores patienter på kræftafdelingen, hun bruger også sin personlighed og sin brede menneskekundskab.

Lisbeth er gift med Per, hun er mor til Signe og Sara og så er hun bedstemor til lille Anker på 1 1/2 år. Hun elsker sin nye titel som bedstemor og bruger gerne timer sammen med lille Anker. Hun følger ihærdigt og stolt med i Signes og Saras liv, de er begge travle unge karrierekvinder, og hun rejser gerne jorden rundt for at se dem blomstre i deres liv.

Hun har overskud til at fornemme hvordan andre omkring hende har det. Hun inviterer gerne på aftensmad eller en lille snak, hvis hun mærker at der er brug for ekstra omsorg hos en kollega. Hun agerer bare, på den fineste og mest nærværende måde, og hun dømmer ALDRIG.

Lisbeth er ét af de mest ordentlige og samvittighedsfulde mennesker jeg kender.

Lisbeths mand Per, fik konstateret kræft for godt 1 1/2 år siden. “En fredelig én” fik de fortalt og Per ville være fit for fight efter operation. Desværre gik det ikke helt så let og der tilstødte alle tænkelige og utænkelige komplikationer. Lisbeth stod urokkelig ved Pers side og kæmpede med ham. I efteråret ville skæbnen, at Per, efter en fælles løbetur med Lisbeth, faldt om med hjertestop ved deres sommerhus. Lisbeth så ham på afstand og handlede resolut, og på baggrund af intuition og erfaring, ringede hun omgående efter hjælp, samtidig med at hun påbegyndte hjerte/lunge redning og skreg efter hjælp. Ambulancen kom hurtigt og Pers hjerte kom i gang igen. Lisbeth har aldrig sat sig selv forrest. Hun veg ikke fra Pers side og hun græd når han ikke så det.

Lisbeth er stærk som menneske og personlighed. Hun er en lille kvinde, med stor pondus og hun fortjener om nogen en smuk skytsengel der kan passe på hende. Især når hun har travlt med at være skytsengel for alle andre omkring hende.

Jeg håber I vil tage Lisbeth i betragtning til det smukke smykke. Hun er i hvert fald en sand engel i sig selv.

De bedste og mest håbefulde hilsner

Marianne Thycosen

 

Vinder nr. 2: Marie Klint Martinsen

Indstillet af : Ida Rahn Johansen

Indstillet på Facebook

Marie Klint Martinsen, som er min kollega på Slagelse Gymnasium og indbegrebet af en ildsjæl. Hun klæder sine elever fagligt på – i fagene engelsk og dansk – og kan se og udvikle potentialet hos selv den mest skoletrætte og opgivende elev. Men vigtigere er at hun giver dem SÅ meget mere med i rygsækken, end hvad pensum lige foreskriver. Hos Marie møder de omsorg og nærvær; én der lytter og tager sig tiden til dem– selv i en travl hverdag. Aldrig kommer elever til Marie uden at føle sig set, hørt og forstået… og taget alvorligt! Der er gensidig respekt og gamle elever giver i en lind strøm på forskellige kanaler eller til ”gammel elev”-arrangementer udtryk for at Marie har været udslagsgivende for deres udvikling; vendepunktet; katalysator for deres vækstproces. Når jeg i psykologi underviser i resiliensbegrebet og nævner ”positive relationer med en voksen udenfor hjemmet” som en beskyttelsesfaktor hos fx omsorgssvigtede børn, så kan jeg ikke lade være med at tænke på Marie, som jeg ved har været en tryg base i nogle unges til tider kaotiske liv. Hun har indgydt faglig og personlig selvtillid og selvværd i SÅ mange unge mennesker igennem årene ved at tilbyde sin tid, sin kæmpe empati og sit engagement. Dét er en ildsjæl og det ville klæde en skytsengel som hende at bære et af de smukke engle-smykker.

 

Vinder nr. 3: Randi Tang Nielsen

Indstillet af: Naja

Email: najaglasdam@gmail.com

Hej Blicher Fuglsang.

Jeg vil nominere Randi Tang Nielsen fordi hun er en helt igennem fantastisk kvinde. Randi har startet Dankbar som både er en skole og et behandlingssted for unge med vanskeligheder bl.a. spiseforstyrrelser og angst. Randi er en stor støtte for de unge og går rigtig meget op i at de unge skal videre i deres liv og have en uddannelse. Hun tror så meget på de unge at de kommer til at tro på sig selv. Randi er altid til rådighed og man kan altid ringe til hende hvis man har brug for hjælp. Hun er et varmt og kærligt menneske der altid er der når man har brug for hende.

Udover at have en skole og være fast støtte for de unge har Randi en café og en butik som hun styrer. Hun arbejder hele tiden og er meget dedikeret til sit arbejde.

Hun er både en stor støtte og hjælp men også en kæmpe inspiration og et kæmpe forbillede.

Randi er en engel og derfor mener jeg at hun fortjener anerkendelse og den præmie en engel ville være.

Hilsen Naja, 14 år og ung i Dankbar.

 

Vinder nr. 4 og 5: Marianne Pedersen og søster

Indstillet af: Marianne Pedersen

Indstillet på Facebook

Jeg vil gerne indstille min søster og måske også lidt mig selv.????????

Vi har siden Danmark blev lukket ned marts 2020, hvor også alle plejehjem lukkede af for besøg, haft en aftale med Kvickly Kalundborg og Føtex Kalundborg, hvor vi hver uge aftager deres overskudsblomster????

Vi ordner blomsterne og binder buketter som vi herefter afleverer på 4 af Plejecentrene i Kalundborg Kommune til glæde for beboerne.

Vi har siden marts 2020 afleveret mellem 8 og 47 buketter hver uge????

Vi har bestemt planer om at fortsætte, så længe Kvickly og Føtex i Kalundborg så gavmildt giver os blomsterne.

????????????????????

 

Vinder nr. 6: Lene Marie Kristensen, stifteren af Heart & Soul

Indstillet af: Mariann Rank Juelsgaard

Indstillet på Facebook

Lene Marie Kristensen, stifteren af Heart & Soul i Horsens (en butik hvor de arbejder frivilligt og al overskud går til socialt udsatte børn og unge i Horsens og omegn)fortjener en skytsengel. Hun og de andre damer knokler altid for at kunne hjælpe så mange som muligt der har brug for hjælp❤️

 

Vinder nr. 7: Susanne Arent Klepner

Indstillet af: Lotte Vinde Behnke

Indstillet på Facebook

Jeg kender Susanne Arent Klepner. Hun driver ønskefeen i Lystrup der hjælper familier der har svært ved at få det hele til at løbe rundt. Hun gør en KÆMPE indsats, og kan “trylle” når en familie pludselig mangler hjælp. Hun har et stort netværk der hjælper, men Susanne er den der trækker det store læs og er til rådighed døgnet rundt når det virkelig brænder på. Susanne fortjener denne smukke lille engel ????

 

Vinder nr. 8: Laura Kjaergaard

Indstillet af: Jette Priskorn

Indstillet på Facebook

Jeg er helt overbevist om, at én af de smukke engle skal til Laura Kjaergaard ♥️

Laura er en skøn, fantastisk, modig og helt speciel kvinde, som stiller op til mange velgørenhedsprojekter mm.

Laura lever af sin musik. Udover at være “kor-mor” er hun involveret i alverdens projekter som underviser mm.

Det seneste år har været økonomisk svært og som mange andre også med andre udfordringer. Laura holder dog “hovedet højt og hjertet varmt” og inspirerer os andre og giver os tro og håb ♥️ Hun laver online undervisning, koncerter, hjerterum, sparring og meget meget andet

Laura og englen hører sammen.

 

Vinder nr. 9: Vivian Eisvang

Indstillet af: Ann Maria Haning Gertsen

Indstillet på Facebook

Min distrikssygeplejerske Vivian Eisvang er et fantastisk menneske, som virkelig er der for os patienter. Lige nu har hun påskeferie, og alligevel sendte hun mig en sms igår aftes. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden hende… jeg tror, jeg har haft hende ca 10 år, og de gange hun har meldt afbud på gr a sygdom kan nok tælles på en hånd.

Vivian står altid parat til at gribe mig, når jeg falder.

Hun brænder for at hjælpe, hun er en ildsjæl❤️

 

Vinder nr. 10: Pernille Karup

Indstillet af: Malene Hansen

Indstillet på Facebook

Her på falderebet og efter mange overvejelser blander jeg mig for første gang i kampen med at indstille en helt fantastisk kvinde

Pernille Karup, som i den grad er der for alle andre. Jeg har kendt Pernille i 5 år og her har hun gang på gang kastet sig ud i at redde hele verden. Hun har hjertet på rette sted og så kæmper hun en vild kamp for en bedre verden. Jeg kan ikke huske alt hvad Pernille gør men her et par eksempler. Hun har på en tur til Afrika brugt en månedsløn (som hun i øvrigt ikke helt havde) på sko til fattige børn, hun har af flere omgange indsamlet og fået sendt alverdens legetøj og tøj også til børn i Afrika, hun har sluppet alt for at hjælpe en meget syg veninde, hun har reddet en mishandlet, døende hest som i dag lever i bedste velgående hjemme hos Pernille. Pernille vil ik just elske mig for at prale af hende, for sådan er hun ikke. Men hun ER helt fantastisk og selvom hun selv er blevet slået til dørs af en hård omgang Corona så er hun stadig på dupperne for at være der for andre! Jeg er fan!

Kh Malene, designer og ejer Blicher Fuglsang

Nyhedsmail

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få et armbånd i gave på din første ordre

Armbånd værdi 180,-

*Tilbuddet gælder kun én gang, og kun for nye e-mails/kunder

Forhandler login