Metaller

Metaller

 

Sølv

Til sine sølvsmykker anvender Blicherfuglsang sterling sølv, der betegnes 925S. Betegnelsen skyldes, at 925/1000 af legeringen er rent sølv, finsølv, der, ligesom finguld, er et meget blødt materiale i sig selv. De resterende 75/1000 er kobber, som blandes i sølvet for at give det styrke og holdbarhed.

Alle vores smykker er massive og lavet i 925 Sterling Sølv. Vi arbejder med forskellige overflader hvilket fremgår af hvert enkelt smykker.

a. Rhodineret (hvid eller sort). Smykkerne er belagt med metallet rhodium. Det giver en flot og klar glans og man undgår at smykkerne løber an – derfor kalder vi smykkerne for plejefri.

b. Forgyldning. Vi bruger 18 karat guld til vores forgyldninger. Selvom vi har valgt en forholdsvis slidstærk overflade slides forgyldningen over tid. Specielt ringe slides. Hvis et forgyldt smykke løber an kan det renses i sølvrens.

c. Oxidering. En oxidering er en kemisk behandlig af smykket som langsomt slides af. Når smykket slides forsvinder det sorte og smykket får ”hvide” kanter hvilket i vores øjne kun gør smykket smukkere. Et oxideret smykke må ikke komme i sølvrens.

 

Guld

Det pureste guld kaldes finguld og betegnes 24 karat. Finguld er meget blødt og for at kunne fremstille smykker, må man legere finguldet med andre metaller som fx sølv, kobber eller palladium.
Ved at blande metaller i guldet opnås samtidig forskellige nuancer. Fx giver meget kobber legeret i guldet en rød eller rosa farve. Skal guldet være hvidt, legeres det med palladium. Dette gør ikke guldet helt hvidt, så når hvidguldssmykker er færdigforarbejdede, skal de i et rhodiumbad, hvor smykket galvanisk får et ganske tyndt lag af hvid rhodium på overfladen. Dette lag slides, og med tiden må hvidguldssmykkers rhodinering genopfriskes.

Blicherfuglsang anvender 18 kt. guld, og det færdige smykke stemples med firmaets navnestempel og med ædelmetallets holdighed, også kaldet renhed, som her er 585, idet 585/1000 af legeringen er rent guld.

 

 

Modtag nyheder, tips og trends før alle andre 

Følg os:            


Kundeservice 7020 8122- telefontid man-tors kl. 8.15-15.30 og fre kl. 8.15-14.00
Blicher Fuglsang A/S | Magnoliavej 12C, st. | 5250 Odense SV | Telefon +45 7020 8122 | info@blicherfuglsang.dk | CVR nr.: DK31275237